Home » Bridgelessen » Beginnerscursus

Beginnerscursus

Hoe ziet deze beginnerscursus eruit?

Deze cursus is voor mensen die het bridgespel niet kennen en het willen leren of lang geleden hebben gespeeld met een ander systeem dan Acol.

Een ervaren bridger zal gedurende de cursus als docent optreden.

De totale beginnerscursus bestaat uit twee delen, die samen één geheel vormen. Elk deel heeft 12 lessen, die ’s middags of ’s avonds worden gehouden. Als je het eerste deel van 12 lessen hebt gevolgd kan je beslissen of je wel of niet wilt doorgaan met tweede deel.

Op de cursus wordt uitgelegd hoe het bridgespel gaat en wat de bedoeling eigenlijk is. Je leert hoe het bieden gaat, wat theorie is die er achter zit en hoe je met de meest voorkomende spelverdelingen omgaat.

Er worden spelsituaties besproken en hoe je het beste kan uitspelen. Dit laatste wordt uitgelegd tijdens praktijksituaties. Al snel ga je samen met andere cursisten aan de slag om een aantal spellen te oefenen die aansluiten bij de theorie.

Aan het einde van deze cursus heb je voldoende kennis opgebouwd en de nodige praktische ervaring met het spel opgedaan, om leuk te kunnen bridgen.

Wanneer en waar worden de beginnerscursussen gehouden?

De beginnerscursussen beginnen in de laatst week van september. Het tweede deel van de beginnerscursus begint in de eerste week van januari daaropvolgend.

De beginnerscursussen worden jaarlijks op 3 locaties gegeven, namelijk in Nijkerk, Putten en Harderwijk. In Harderwijk wordt nauw samengewerkt met de Volksuniversiteit Veluwerand (Vuvera).

In genoemde plaatsen wordt tevens samengewerkt met een of meer plaatselijke bridgeclubs.

Uiteraard gaan de cursussen alleen door als er voldoende belangstelling is.

Wat kost de beginnerscursus?

Het cursusgeld voor zowel het eerste deel als het tweede deel van de beginnerscursus bedraagt €85 voor 12 lessen, excl. lesmateriaal. Het lesmateriaal bestaat uit een theorieboek en een werkboek. De kosten hiervan bedragen ca. €30.

Opgeven voor de beginnerscursus?

Ga jij de uitdaging aan en wil je je opgeven voor de bridgecursus?

Vul dan het contactformulier in.

Je kan je alleen opgeven, maar je kan natuurlijk ook inschrijven samen met een partner.

Vergeet niet om naam, e-mailadres en telefoonnummer op te geven en geef ook duidelijk aan voor welke cursus je wil inschrijven.

Beginnerscursussen worden gegeven in: 

Putten: Stroud, Brinkstraat 91 (docent René Ouwerkerk)

Nijkerk: Corlaer College, Ds Dominee Kuyperstraat 3 (docent Hetty Adolfs)

Harderwijk: School Dominicus Savio, Vondellaan 28 (docent Huub Beemer)

Oefenprogramma Startersbridge

Om op een eenvoudige manier te leren bridgen op de computer  is er het programma startersbridge ontwikkeld. Dit is een gratis voorziening die te vinden is op de website van Berry Westra.

Startersbridge kan thuis gespeeld/geoefend worden met de computer.