Home » Oefenclub voor beginners

Oefenclub voor beginners

 

De praktijk heeft geleerd dat de stap van de beginnerscursussen naar een bridgeclub tamelijk groot is. Om de weg naar een bridgeclub te vergemakkelijken hebben we de oefenclub opgericht, die bij voldoende belangstelling eind september van start gaat en duurt tot april.

De Oefenclub voor beginnende bridgers biedt de mogelijkheid om in een aangepast tempo te oefenen met mensen van ongeveer gelijke sterkte.

Elke speelavond/middag begint met een half uur theorie. Van september tot januari wordt de basis theorie herhaald en vanaf januari wordt de theorie verdiept. Er worden veel uitgezochte spellen gespeeld, waarbij de behandelde theorie in praktijk wordt gebracht.

Elke oefenclub kent een spelleider eventueel met assistenten, die de deelnemers op verzoek of uit eigen beweging adviezen geven en vragen beantwoorden.
In principe kan men 2 jaar deelnemen aan de Oefenclub. Hierna wordt logischerwijs de stap naar een bridgevereniging gemaakt om in de competitie verband te spelen.

Heb je in het verleden het bridgespel geleerd en wil je het spel weer oppakken, dan kan je ook direct instromen in de oefenclub voor het geval je je nog niet goed genoeg vindt voor een reguliere bridgeclub. Dan wordt wel verwacht dat je een vergelijkbaar niveau hebt als de deelnemers die beginnerscursussen hebben gevolgd. Het maakt niet uit als je een andere beginnerscursus hebt gevolgd.

Vraag hiervoor informatie op via jan@bridgeleren.nl

Deelname aan de oefenclub bedraagt €100 voor 24 lessen. Voor dit bedrag bent u tevens lid van de Nederlandse Bridgebond.

Oefenclub Putten: 

In Putten gaat op dinsdagmiddag 27 september, of  4 oktober 2021 de oefenclub van start.

locatie: ’t Voorhuys, Voorthuizerstraat 14, 3881 SH, Putten

tijd: 13:30 – 16:30 uur
Spelleider/docent:  Remondo Lovisa.

Oefenclub Nijkerk:

In Nijkerk is het in het seizoen 2021-2022 wederom mogelijk om op de donderdagavonden vanaf 1 oktober aan de oefenclub deel te nemen. Voor extra informatie ga naar:  klik hier

locatie: Corlaer College

tijd: 19:30 – 22:30 uur
Spelleider/docent:  Hetty Adolfs.

Oefenclub Harderwijk:

In het seizoen 2021 – 2022 is er in Harderwijk geen oefenclub